Racingshow tvv van Kinderkankerfonds

Op 10 en 11 februari kunt u terecht in het Leie Center te Kortrijk Belgie voor een prachtige racingshow / foto expo en dit alles ten voordele van het kinderkankerfonds (B).
+ / – 180 prachtige foto’s , de verschillende interessante standen , Autosport gespecialiseerde kunstenaars , een bar, racesimulators en…
zullen er minimum 70 competitievoertuigen te zien zijn , waaronder ;oa. ongeveer 15 moderne rally wagens , 15 rallyhistorics ,8-tal rallycrossmachines, 5-tal autocrossvoertuigen ,5 prachtige (oude & nieuwe) circuitwagens ,enkele competitiekarts ,een 5-tal group B monsters .

Een van de blikvangers is ongetwijfeld de 2 winnende vrouwen van de 24 u van Spa – Francorchamps van 1966 dus 52 jaar na datum Yvette Fontaine (ook Belgisch kampioene tourincars in 1969) en Nicole Sol 2 de pilote samen met de Alfa Romeo Guillia beletterd in dezelfde stickers. De Iconen uit de Belgische autosport zullen een signeersessie houden, daarnaast zal er een  historische foto opnieuw gemaakt worden.

Foto-Expo

Alle fotografen hebben hun copyright en auteursrechten afgestaan voor deze racingshow en foto-expo tvv. Kinderkankerfonds, één voor één schilderijtjes op d-bond te koop aangeboden op de beurs voor slechts 29.00 €.  Ook deze opbrengst komt ten goede aan Kinderkankerfonds Belgie.


Dus allen naar Kortrijk en steun het Kinderkankerfonds !!
zaterdag 10 februari van 10 tot 21 uur
zondag 11 februari van 10 tot 19 uur

Voor meer info bezoek ook eens hun facebook pagina klik hier !!

Foto reportage Interclassics Maastricht

Ik was ook dit jaar weer aanwezig op de Interclassics in het Mecc te Maastricht. Een geweldige beurs waar dit jaar voor de 25e keer prachtige automobielen te bewonderen waren.

Klik op de foto voor een uitgebreide fotoreportage.

 

InterClassics Maastricht presenteert 18 topstukken tijdens 25-jarig jubileum (persbericht)

Maastricht, 13 december 2017 –  Van 11 tot en met 14 januari 2018 viert InterClassics Maastricht, de oldtimer beurs welke inmiddels is uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande oldtimer beurzen van Europa, haar 25ste verjaardag. Dit jubileum zal in het teken staan van de highlights van de afgelopen 25 jaar. Aan de hand van de 18 thema’s, die door de jaren heen gevoerd zijn, zal een unieke collectie van 18 topstukken gepresenteerd worden. Waaronder de Jaguar D-Type (1956) ‘XKD 606 the 1957 Le Mans winner’ en de Aston Martin DB uit 1964, dé originele DB5 die geheim agent James Bond in de film ‘Goldfinger’ voor het uitvoeren van zijn missie overhandigd krijgt door Ingenieur ‘Q’. Maar ook een originele Porsche 550 Spyder 1500 RS, uit de State of Art Classic Porsche Collection met een zeer rijke racehistorie, zal te zien zijn. Uiteraard wordt er ook een breed podium geboden aan alles gerelateerd aan classic cars, van onderdelen tot automobilia. 

De thema’s die tijdens de beurs centraal staan, welke inmiddels bekend en vertrouwd zijn bij het publiek, zijn niet altijd een vast onderdeel geweest. In 2003 werd het eerste thema geïntroduceerd en inmiddels hebben er 18 thema’s de revue gepasseerd. In 2014 stonden zelfs drie thema’s centraal; Maserati 100  years, Pre War race legends en Mustang big screen heroes. Ferrari is het enige merk dat tweemaal gepresenteerd werd, in 2008 ‘60 jaar Ferrari’ en tijdens de laatste editie stond Ferrari wederom in de spotlight en werden 25 topstukken getoond uit de geschiedenis van 70 jaar Ferrari.

Jaguar D-Type (1956) ‘XKD 606 the 1957 Le Mans Winner’ (thema Jaguar 2004 & 2015)
De XKD 606 voltooid in 1957 de hattrick voor Jaguar met drie opeenvolgende Le Mans-overwinningen. De auto heeft een recordafstand gereden van 4.397 km met een gemiddelde snelheid van 183 km/u, een record wat 4 jaar standhoudt. Na ‘Le Mans’ belandde de afgedankte D-Type in kringen van clubracers. Uiteindelijk werd de auto na een crash in twee delen opgesplitst: de carrosserie met achterwielophanging enerzijds en het subframe met motor anderzijds. Beide componenten werden gecompleteerd met replicaonderdelen, waardoor dus twee ‘originele’ auto’s ontstaan. Het Louwman Museum in Den Haag heeft uiteindelijk beide auto’s weten te verwerven en na een langdurige restauratie die met veel gevoel voor historie is uitgevoerd, zijn de originele componenten weer bij elkaar gebracht. De auto in nu weer in de staat waarin hij in 1957 zo succesvol was. Deze auto is ter beschikking gesteld door het Louwman Museum.
Aston Martin DB5 ‘James Bond’ (1964) (thema Cars on Film 2007) 
Voor eeuwig met elkaar verbonden: James Bond, Sean Connery, Aston Martin. Dit is de originele DB5 die geheim agent James Bond in de film ‘Goldfinger’ voor het uitvoeren van zijn missie overhandigd krijgt door ingenieur ‘Q’. De Aston Martin bevat de volgende technische snufjes:
• twee Browning-mitrailleurs achter de richtingaanwijzers aan de voorzijde;
• hydraulisch uitschuifbare bumpers voor gebruik als stormram;
• draaibare nummerplaat met Engelse, Zwitserse en Franse kentekens;
• uitschuifbare messen in de wielnaaf links achter om banden stuk te snijden.
Alle modificaties aan deze DB5, één van de vier exemplaren die een volledige uitrusting heeft (drie daarvan bestaan nog), zijn in de Aston Martin-fabriek aangebracht. De scène waarin James Bond de auto krijgt overhandigd, is in een hoek van de fabriek opgenomen. Deze auto is ter beschikking gesteld door het Louwman Museum.

Porsche 550 Spyder (1955) (thema Porsche 2012)  
Exclusieve en originele Porsche 550 Spyder 1500 RS uit de State of Art Classic Porsche Collection met een zeer rijke racehistorie. Deze Porsche heeft o.a. deelgenomen aan de Mille Miglia in 1957, de GP Spa Francorchamps in 1957 en aan de Holland Hillclimb in 1959. Later heeft deze Porsche ook meerdere malen deelgenomen aan de Mille Miglia, waaronder in 2011 met als bestuurder Prins Bernhard Jr. en in 2013 bestuurd door Ben Pon. Met een gewicht van 550 kilogram en 115 PK vermogen, heeft deze Porsche een topsnelheid van 220 km/u.
InterClassics Maastricht vindt plaats van donderdag 11 t/m zondag 14 januari 2018 in MECC Maastricht. De klassieke autohandel beurs trekt traditiegetrouw veel kopers en liefhebbers. InterClassics Maastricht is met 35.000 m2 beursoppervlakte, meer dan 800 klassiekers en 275 exposanten het grootste klassiekerevenement van de Benelux. Entreekaarten zijn online met korting te koop. Kinderen t/m 12 jaar zijn gratis.Kijk voor meer informatie over InterClassics Maastricht op www.interclassicsmaastricht.nl 
Uiteraard zullen we een uitgebreide foto-reportage maken van deze bijzondere beurs.

Foto’s 6 uren Spa 2017

Nu online op onze foto pagina de foto’s van de 6 uren van Spa 2017 !

  • surf naar foto’s op klik op de foto hiernaast !

Drie dagen Pure Historic Racing op 15, 16 en 17 september op het mooiste circuit van de wereld!

 

Het evenement bij uitstek van de organisatie Roadbook, de Spa Six Hours, is ondertussen niet meer weg te denken van de internationale kalender voor historische proeven op circuit. De editie 2017, op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 september is de 25ste uitgave en zal dus geen uitzondering op die regel vormen. De hoofdrace, was en is de Spa Six Hours Endurance op zaterdagavond, maar verder is er een waslijst grote proeven met goed 650 wagens aan de start, waaronder Formule 1, prototypes, GT’s, toerwagens enz. Iedereen komt dus aan zijn trekken tijdens de drie mooie dagen.

“Ondertussen weten we dat de rijders, of het nu professionele piloten zijn, pure amateurs of gentlemen-drivers, allemaal present willen tekenen om te racen”, vertellen Alain Defalle et Vincent Collard, de verantwoordelijken achter de Spa Six Hours. “Dat betekent dat de notie ‘pure racing’ echt wel van belang is. We hebben dan ook alles in het werk gezet om daar aan te beantwoorden. Onze meeting is intens, prestigieus en biedt een schitterend plateau aan.”

Spa Six Hours Endurance is de kers op de taart, met start zaterdag om 16u00, met niet minder dan 120 wagens die de Raidillon zullen bestormen. Ford GT40, Jaguar E-Type, Shelby Cobra, Ford Mustang, Ferrari 250 GT… de legendes van de autosport met achter het  stuur rijders met naam en faam. Het wordt een prachtig spektakel.

“In de lijn van de filosofie ‘pure racing’ zien we twee nieuwe series op de affiche van de Spa Six Hours”, gaan Alain Defalle en Vincent Collard verder. “Er is de Jaguar Classic Challenge, een organisatie van het moederhuis zelf! Deze serie geeft de toeschouwers de kans om heel wat prachtige oude Jaguar-modellen op de piste te zien. De C, D, E Type en andere bolides vormen de hoofdwacht. De Masters Endurance Legends, zijn dan weer de wagens uit de uithoudingsracerij die de huidige LMP voorafgaan. Dat plateau is echt een prachtige gelegenheid om dit soort wagens te zien.”

Er zijn tevens de F1 van FIA Masters Historic Formula One Championship, Grand Prix bolides van de Historic Grand Prix Cars Association, de schitterende prototypes van het Masters Historic Sports Car Championship, toerwagens en sportwagens, met andere woorden kwaliteit en verscheidenheid gaan weer hand in hand.

De Belgische Federatie voor Oude Voertuigen BFOV, heeft ondertussen van de Spa Six Hours ook het evenement van het jaar gemaakt. Vanaf donderdag 14 september laat een Warm-Up de leden toe om met hun eigen wagens op de omloop te rijden en de parking 14 is nog maar eens voorbehouden aan de voertuigen van meer dan 25 jaar oud. Het hoofdkwartier van de BFOV, met name de villa van Eau Rouge, wordt een filmzaal met vertoningen van beelden uit de autosport van toen.

U hebt het begrepen, de Spa Six Hours 2017 vormen het hoogtepunt voor de liefhebbers van oude wagens. Info op de site www.spasixhours.com.

Foto’s Spa Summer Classic 2017

140 foto’s Spa Summer Classic nu online !!

(klik op de foto)

23/24/25 juni 2017 Spa Summer Classic

Free entrance for the spectators, with free access to the paddock.

Dit weekend is Spa weer het bruisend centrum van Historic Racing, Roadbook organiseert ook dit jaar weer de “Spa Summer Classic”, al vele jaren een vaste waarde op de kalender.

Ook dit jaar is MotorSportsMediaService aanwezig en zal foto’s maken voor deze website ( BelgianHistorics), Website racinglife.nl,  RM Magazine, MG Competitions en een aantal ex-bravo piloten die naar andere series zijn over gestapt. De oplettende lezer zal de Belgische historic serie Bravo missen in het lijstje, helaas moet ik meedelen dat “het bestuur” van de Bravo vond dat ik niet meer voldoende gemotiveerd zou zijn en koos ervoor een andere huisfotograaf aan te stellen.

Zaterdag a.s. zal ik de hele dag te vinden zijn op het mooiste circuit van de wereld met de coolste Historic racers. Een uitgebreide foto reportage zal asap op deze website te vinden zijn.

Spa Summer Classic 2017

SPA, The pearl of the Ardennes, a town of hot springs and thermal baths, a royal town, the Capital of the Fagnes (Fens), the gateway to the Ardennes, referred to by Frederick the Great as the “Café de l’Europe”.

It has so many attractions that one might well think of putting them all into an advertising poster were it not for the fact that this little town of 15,000 inhabitants, famous because of its mineral water springs, has received many celebrated visitors in the course of its history. These, following the fashion of the time, came to “take the Spa waters” whose curative qualities were recognised throughout Europe.

But SPA is also the famous motor racing circuit of Spa-Francorchamps, where the Spa Summer Classic meeting will take place on June 23, 24 & 25

Meer info via deze link

Foto’s Spa Open Pitlane Trackday by Roadbook

Nu online een uitgebreide foto reportage van de Spa Open Pitlane Trackday!

Klik hier of op de foto

Zondag 19 maart Spa Trackday

Op 19 maart aanstaande organiseert “roadbook” de jaarlijkse Open Pitlane trackday. Belgian/Dutch Historics zal aanwezig zijn en  een uitgebreide fotoreportage plaatsen.

Voor meer info bezoek de website van de organisatie http://www.spaopenpitlane.com/

Nu online: foto’s Interclassics Maastricht 2017

663O6385

Klik hier of op de foto voor een uitgebreide fotoreportage.

Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.